PG TRB ENGLISH UNIT-01-03-SAMPLE QUESTIONS-FLUTE SHORTCUT ACADEMY

0
1781

PG TRB ENGLISH UNIT-01-03-SAMPLE QUESTIONS-FLUTE SHORTCUT ACADEMY

TEST BATCH DETAILS:

₹300

1800 QUESTIONS

DAILY TWO TESTS (30MARKS×2)

TEST BATCH SCHEDULE-(JANUARY-17-FEBRUARY-12)-CLICK HERE

FURTHER DETAILS -9600316031 (Ph pay/G-pay)

SAMPLE QUESTIONS

1.”He slpet no moreo than doth a nightingale”-who is he?
A. The monk
B. The squire
C. The friar
D. The yeomon


2.The color of the breads in the prioress rosary is
A. Res
B. Brown
C. Green
D. Orange


3.The last fruit of friendship is likened to
A. Apple
B. Pineapple
C. Pomegranate
D. Jack fruit


4.Which essay refers to the parable of Pythagoras?
A. Of studies
B. Of friendship
C. Of truth
D. Of Ambitious

5.Sidney has highly praised _
A. King Lear
B. The Spanish Tragedy
C. Gorboduc
D. Dr.Faustus

6.According to Sidney, what is the function of rhyme?
A. To lull the reader into a state of calm
B. To make connections between words and lines
C. To annoy the reader
D. To add beauty and to make poetry easy to memory


7.Who was described as “The Tirynthian Groom”
A. Atlas
B. Jove
C. Achilles
D.Hercules


8.Who sang the “carroll of love’s praise”
A. The poet
B. Nymphs of mulla
C. The Bachelors
D.The birds


9.Penues is the name of
A. Mountain
B. Valley
C. River
D. God


10.Canonization poem has
A. 5 stanzas and each stanzas has 9 lines
B. 5 stanzas and each stanzas has 10 lines
C. 5 stanzas and each stanzas has 7 lines
D. 5 stanzas and each stanzas has 8 lines

11.How many years Ellen Dean has been living at Thrushcross Grange?
A.10 years
B.18 years
C.20 years
D.16 years


12.The season mentioned in the poem Ecstasy is
A. Winter
B. Summer
C. Autumn
D. Spring


13.What feeling does Elihu express on Job and his friends?
A. Sympathy
B. Jealousy
C. Wrath
D. Compassion


14.Who called the Book Of Job “the greatest poem of ancient and modern times”?
A. Marlowe
B. Tennyson
C. Johnson
D. Milton


15..All are daughters of Job except:
a. Sitis
b. Keziah
c. Jemimah
d. Keren-happuch


16.Dr.Faustus received doctorate in
A. Psychology
B. Methodology
C. Theology
D. Philosophy


17.What is the full title of Dr.Faustus?

A.The tragical History of the life and death of Doctor Faustus

B.The tragedy life and death of Doctor Faustus

C.The History of the life and death of Doctor
Faustus

D.The life and death of Doctor Faustus


18.There is a reference to ____in The Alchemist
A. Great fire
B. Great Plague
C. Reformation
D. Renaissance


19.’The World’s turned Bedlam” is uttered by
A. Face
B. Dol Common
C. Love wit
D. Subtle


20.What did Bel-Imperia give to both her lovers?
A. Bracelet
B. Knife
C. Scarf
D. Book


21.The only activity of Adam and Eve in the Garden is
A. Walking
B. Gardening
C. Resting
D. Sleeping


22.Who is described as Patriarch of Mankind?
A. Adam
B. Satan
C. God
D. Gabriel


23.”Milton is in every line of Paradise Lost” is said by
A. T.S Eliot
B. Blake
C. Tennyson
D. Coleridge


24.Belinda plays the game of
A. Chess
B. Ombre
C. Carrom
D. Lodo


25.Belinda wore pearls and diamonds bought from
A. China
B. Greece
C. India
D. America


26.Who called Herbert as Holy Herbert
A. Kennedy
B. Johnson
C. Izaak Walton
D. Nicolas ferrer


27.In Affliction The poet wanted to be
A. River
B.King
C.Tree
D.Bird


28.The subtitle of the poem “The Pulley”
A. The gifts of Mother
B. The gifts of Nature
C. The gifts of God
D. The gifts of father


29.What are “amorous birds” in “To his Coy Mistress:?

a. Birds of prey
b. Angry birds
c. Fighting birds
d. Love birds


30.”Lives of poets’ begins with the account of
A. Milton
B. Chaucer
C. Cowley
D. None


31.Dr.Johnson’s Lives of Poets Contains ___poets
A. 56
B. 36
C. 42
D. 52


32.What does Tom sell to Blifil in order to give money to Black George?

A.A Bible
B.A horse
C.A bird
D.A pipe


33. What is the title of Bunyan‟s Autobiography?
A) Grace Abounding
B) Traveller
C) Dream
D) Adventure Story

34.Pilgrim’s Progress is told in the form of
A.a spoonerism.
B.an allegory.
C.an epithet.
D.hyperbole.


35.Who of the following is not a shepherd on the Delectable Mountains?
A.Experience
B.Hopeful
C.Knowledge
D.Sincere


36.The theme of All For Love is a conflict between
A. Love and watred
B. Love and war
C. Love and honour
D. Love and love


37.What was Cleopatra’s farewell gift to Antony?
A. Jewels
B. Bracelet
C. Orient peart
D. Kerchief

38.From what illness does Mr.Woodhouse suffer?
A. Cancer
B. Gout
C. Hypochondria
D. Schizophrenia

39.”Much better thus to die, than live to make a holiday in Rome” is said by
A. Alexas
B. Serapion
C. Ventidus
D. Charmian


40.Who is the protagonist in School for Scandal?
A.Lady Teazle
B.Lady Sneerwell
C.Sir Peter Teazle
D.Charles Surface


41.Who is related with ‘writing forged letters’?
A. Lady Teazle
B. Lady sneerwell
C. Mrs.clackwit
D. Snake


42.The action of the play makes The way of the world as a comedy of
A. Manners
B. Errors
C. Humour
D. Intrigues


43.Mr.Coleridge received a letter from _____.

a.Mary Wollstonecraft
b.T.Wedgwood
c.Mackintosh
d.Godwin


44.Where does Wordsworth compare himself to an æolian harp?
A. In The Prelude
B. In Tintern Abbey
C. In Immortality ode
D. Preface to Lyrical Ballads


45.The subtitle of “The Prelude” is

A.Growth of a Poet’s Mind
B. Memories of a poet’s mind
C. Love of a Poet’s mind
D. Song of a poet’s mind


46.Shelley’s “A Defense of poetry” is a response to peacock’s article

A. Headlong Hall
B. The four ages of poetry
C-Poetry and Anarchy
D. The four ages of life


47.For which magazine did Shelley write articles?
A. The new leader
B. The New Herald
C. The examiner
D. Outlook


48..Adonais Contains spencerian stanzas in all

A. 27

B. 16

C. 40

D. 55

49.Robin redbreasts’ refers to __

A.forest

B.birds

C.animals

D.insects


50.Which river is described in the Dream Children?
A. Thames
B. Lethe
C. Wye
D. Nile

ANSWERS:

1.B
2.C
3.C
4.B
5.C
6.D
7.D
8.D
9.C
10.A
11.B
12.D
13.C
14.B
15.A
16.C
17.A
18.B
19.C
20.C
21.B
22.A
23.D
24.B
25.C
26.C
27.C
28.C
29.D
30.C
31.D
32.A
33.A
34.B
35.B
36.C
37.B
38.C
39.A
40.D
41.D
42.A
43.C
44.A
45.A
46.B
47.C
48.D
49.B
50.B